Малинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6

                 11603 м. Малин вул.Городищанська 140, тел.(04133) 51253,e-mail: gorodiche@ukr.net                          http://school6malin.at.ua/


Малинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6 - Кожен край має свій звичай
Головна » 2015 » Травень » 25 » ПРОЩАВАЙ, ПОЧАТКОВА ШКОЛО!
16:37
ПРОЩАВАЙ, ПОЧАТКОВА ШКОЛО!

          21.05.2015
          ПРОЩАВАЙ, ПОЧАТКОВА ШКОЛО!

     Такими словами, що красувалися на стінах святкової зали  нашої школи, зустрічали випускників-початківців 22 травня цього року.  У перших рядах, звичайно ж, —  батьки, щасливі, дещо розгублені. Їх очі сяють радістю, переплетеною зі смутком, що так зрадливо видає їх справжні почуття в ту мить. Якось раптом відчули, як швидко плине час. Ніби ще вчора привели вони до школи діточок своїх — перший раз у перший клас. А вони, ще зовсім маленькі, немов полохливі пташенята, тулилися до своїх мам. Та раптом підійшла до них їх перша вчителька Світлана Михайлівна Рипік. Взяла за руку і повела у світ знань. І пішли вони за нею так сміливо, немов другу маму в ній відчули. Ці роки під її опікою долали ази науки. А тепер, такі організовані й серйозні, грамотні, майже дорослі, вони — випускники, які під звуки маршу урочисто крокують на середину залу.
       Діти підготували  чудовий концерт. Мами отримали портрети, які для них створили малята. Під  керівництвом Шиян Лариси Андріївни та музичного керівника Левкович Лесі Миколаївни співали і розказували вірші так, наче справжні артисти.  Потім  провели церемонію вручення дипломів  випускникам про закінчення ними четвертого класу та отримали солодкі подарунки від першої вчительки.     Мами мрійливо стежили за тим всім дійством і подумки зверталися до своїх чад:
— Ну, що ж, дитино, з Богом! Вирушай у п’ятий клас та гарно вчись. Звичайно, буде вже важче, бо нового багато. Програми там складніші і нові вчителі. Та ти не бійсь, стань і озирнися. І ти побачиш очі добрі, милі наставників своїх — учителів. Ту першу вчительку, що грамоти навчила, ти їй вклонись, вона це заслужила.

      Ті роздуми материнські перервала чудова мелодія. То задушевно заспівали дівчатка. 
І закружляли випускники у вальсі. Вчорашні, здавалося б, ще зовсім маленькі хлопчики, відразу подорослішали, запрошуючи своїх мам  у танок. Закінчувався випускний бал.
      Від імені батьків виступила Сущенко Галина Вікторівна, котра у своїй промові щиро дякувала, вчителям і всім працівникам школи за те добро, що вони робили і роблять для  дітей, бо кожен із них, яку б посаду не займав, вкладає частину своєї душі у їх виховання,  аби були здорові та добре вчились, а головне - зростали гарними людьми.

 

Переглядів: 342 | Додав: Vidish | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]